Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med chutneyyoghurt

På en bädd av fluffigt ris serveras kycklingfilé som skurits i små munsbitar och stekts gyllene och saftiga. Till detta serveras en svalkande sås gjord på krämig yoghurt och aromatisk mango chutney. Garnera med krispiga gurkstavar middagen är komplett. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ihop mangochutney och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar och servera med kyckling, ris och chutneyyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2007 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer