Kyckling med chutneyyoghurt
På en bädd av fluffigt ris serveras kycklingfilé som skurits i små munsbitar och stekts gyllene och saftiga. Till detta serveras en svalkande sås gjord på krämig yoghurt och aromatisk mango chutney. Garnera med krispiga gurkstavar middagen är komplett. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt och peppar
1/2 dl mango chutney
2 dl matyoghurt
1 gurka
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 479 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer