Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med äppelsås

En rejäl och inbjudande middagsmåltid med saftiga kycklingfiléer, krämig äppelsås och frisk sallad! Snabblagad och god vardagsmat som serveras med nykokt potatis. Tips: prova att göra såsen lite mer barnvänlig genom att mixa den slät med en stavmixer.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Kyckling: Skär kycklingen i bitar och stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Sås: Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  4. Fräs lök och äpple i oljan i en stekpanna. Tillsätt grädde, buljongtärning, vatten, soja och rosmarin. Låt koka några minuter. Smaka av med peppar.
  5. Sallad: Skär salladen i bitar. Skala och hyvla morötterna. Hacka gräslöken. Blanda grönsakerna, krydda med salt, peppar och vinäger.
  6. Servera kycklingen med sås, potatis och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
Sås
  • 1 rödlök
  • 2 röda äpplen
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja, gärna japansk soja
  • 1 tsk rosmarin
Sallad
  • 1/2 romansallad
  • 2 morötter
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 2 tsk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2529 kJ / 605 kCal