Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med ansjovispotatis

Detta härliga "allt-i-ett"-recept ger dig en smakrik kyckling med underbart god och krämig ansjovispotatis. Tillaga först fisk och potatis i ugnsform täckt av grädden en stund och lägg sedan på den kryddade kycklingen. Avnjut med lättkokt morot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i en lätt smord ugnssäker form. Fördela ansjovisfiléerna på potatisen och häll på grädden.
  2. Täck formen med folie och sätt in formen i ugnen på 200°C, 15 min.
  3. Dela kycklingen i halvor. Krydda med salt och peppar. Smält matfettet och pensla på kycklinghalvorna. Ta bort folien och lägg kycklingen på potatisbädden. Sätt in formen i ugnen igen i ca 45 min tills kycklingen är klar. Servera kycklingen med anjovispotatis och lättkokta morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 3 dl grädde
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 kyckling (à ca 1,2 kg)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?