Kyckling med ajvartäcke

Bred ajvarkräm över kycklingen och toppa med det asiatiska ströbrödet panko och persilja. Gratinera i ugnen i ungefär 25 minuter. Billig rätt som ändå känns lyxig och är full av smak - en perfekt bjudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
salt
peppar
Ajvarsås
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl ajvar relish (valfri styrka)
1 dl riven lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
2 msk fryst hackad persilja
Till servering
sallad
kokta gröna bönor
kokt potatis ris eller annat gryn
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2517 KJ / 601 kCal
Fett35 g
Salt2.96 g
Kolhydrater13 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och en återkommande rätt hos oss. Jag använder Icas ajvar stark, blir väldigt bra. Kan även tipsa om att göra såsen o hälla över torskblock.
Pernilla
2025-07-07Jättegott. Tips inte för stora bitar kyckling.
Magnus
2025-05-03Jättegod har gjort denna rätt flera gånger. Mycket uppskattat .
Åsa
2025-04-26