Kyckling med ajvartäcke

Bred ajvarkräm över kycklingen och toppa med det asiatiska ströbrödet panko och persilja. Gratinera i ugnen i ungefär 25 minuter. Billig rätt som ändå känns lyxig och är full av smak - en perfekt bjudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
salt
peppar
Ajvarsås
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl ajvar relish (valfri styrka)
1 dl riven lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
2 msk fryst hackad persilja
Till servering
sallad
kokta gröna bönor
kokt potatis ris eller annat gryn
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2517 KJ / 601 kCal
Fett35 g
Salt2.96 g
Kolhydrater13 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod har gjort denna rätt flera gånger. Mycket uppskattat .
Åsa
2025-04-26Väldigt väldigt gott och uppskattat av alla runt bordet. Härligt med panko crunchet. Vi ökade på mängden sås. Detta ska vi göra igen!
Jessica
2025-04-20Ta en hel burk ajvar så det blir mer såsigt. Gott och enkelt men blev en del grytor och pannor att diska.
Sara
2024-12-30