Bred ajvarkräm över kycklingen och toppa med det asiatiska ströbrödet panko och persilja. Gratinera i ugnen i ungefär 25 minuter. Billig rätt som ändå känns lyxig och är full av smak - en perfekt bjudrätt till fredagens middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller finkrossad glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Receptet har uppdaterats maj 2023.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, men 1kg lårfile till 4 personer är alldeles för mycket 650-700 g är rikligt. Är glutenintolerant och använde glutenfri panko som finns att köpa på ICA. Det ger mycket bättre resultat än det som föreslås i receptet.
Torild
2023-04-25Tack Torild för din kommentar. Vi har nu justerat mängden kyckling i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-10Toppenrecept - enkelt, snabbt och mycket gott! Bytte ut kycklingen mot lax, serverade med couscous - hela familjen, inklusive 4- och 2åringen älskade det! Vill man ha mer sting är det bara att krydda med lite chiliflakes vid servering.
Kerstin
2023-02-11Bytte ut lårfilé mot bröst och hade i lite japansk soya i ajvarsmeten. Blev ganska gott.
Josefhina
2023-01-31