Kyckling med ajvartäcke
Bred ajvarkräm över kycklingen och toppa med det asiatiska ströbrödet panko och persilja. Gratinera i ugnen i ungefär 25 minuter. Billig rätt som ändå känns lyxig och är full av smak - en perfekt bjudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
salt
peppar
Ajvarsås
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl ajvar relish (valfri styrka)
1 dl riven lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
2 msk fryst hackad persilja
Till servering
sallad
kokta gröna bönor
kokt potatis ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2517 KJ / 601 kCal
Fett35 g
Salt2.96 g
Kolhydrater13 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För att få den vegetarisk går det jättebra att använda oumpfs nya chicken style. Väldigt gott!
Kajsa
2024-12-02Väldigt god rätt ☺️ som många andra skriver kan man öka mängden sås, för att få det lite mer såsigt. Jordnötter passade bra att strö över!
Nanette
2024-10-23Gjord med stark ajvar och västerbottensost. Serverade med ris och massor med haricots vertes. Supergott!
Lina
2024-07-02