Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling Marengo

En mättande gryta som uppskattas av hela familjen - Kyckling Marengo är en rejäl rätt på kyckling, potatis och champinjoner. Doppa färskt bröd i buljongen med smak av vitlök och tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i portionsbitar. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och dela champinjonerna om de är stora. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken.
  2. Fräs champinjonerna i lite av oljan tills svampen fått färg. Ta upp dem.
  3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och vitlök och låt dem bryna med en stund. Häll på tomater, buljong och vin och sjud under lock ca 25 minuter.
  4. Lägg ner champinjonerna och oregano och låt allt bli varmt.
  5. Servera grytan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckning på buljongen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,3 kg)
  • 8 potatisar
  • 250 g färska champinjoner
  • 12 små gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 dl skuren oregano
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2108 kJ / 504 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer