Kyckling Marengo

En mättande gryta som uppskattas av hela familjen - Kyckling Marengo är en rejäl rätt på kyckling, potatis och champinjoner. Doppa färskt bröd i buljongen med smak av vitlök och tomat.

Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,3 kg)
8 potatisar
250 g färska champinjoner
12 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 salt
1 krm peppar
1 burk hela tomater (à 400 g)
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl skuren oregano
bröd till servering
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Kommentarer
8 stDen klassiska Poulet Marengo som vi känner idag brukar innehålla kräftstjärtar eller hummer samt ägg och tomatsås. Flera historiker menar dock att detta är en senare kulinarisk utveckling. De tidigaste källorna från Napoleons tid nämner inte kräftor eller hummer alls. Troligen tillkom kräftorna i receptet under 1800-talets senare del, när rätten började serveras i finare restauranger i Paris.
Sten
Gjorde en vegetarisk variant där vi bytte ut kycklingen mot Oumph ch*cken och tog umamibuljong istället för kycklingbuljong. Det blev gott! Men kommer nog ha en extra burk med tomater nästa gång, så det blir ordentligt med vätska i grytan
Johanna
Ja men er lösningen blev ju riktig bra oxå
Carl