Kyckling i soja med ingefära och plommon
Kvällens middag bjuder på en ljuvligt god rätt med inspiration från Kina. De möra kycklingfiléerna steks och får sedan puttra i en sötsur sås med plommon, soja och ingefära tills smakerna gift sig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
100 g urkärnade, torkade plommon (100 g motsvarar ca 12 st)
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g tunnskivad kycklingfilé
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
Sallad
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 519 kCal
Fett9 g
Salt1.61 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fortsättning av inlägget från 9 november 2017. Majsstärkelsen behövdes inte, kanske grädden gjorde såsen tjockare.
Lars roger
2017-11-09Mycket gott. I stället för riven ingefära tog jag 2 msk pressad ingefärsjuice från Kung Markatta. Jag strimlade vitkål och lade i mot slutet och ersatte riset med kålen. Tog ca 1/2 dl grädde i såsen - rundare smak.
Lars roger
2017-11-09Mycket enkelt och gott recept. Bra balans mellan sojan och ingefäran
Magnus
2017-09-06