Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling i soja med ingefära och plommon

Kvällens middag bjuder på en ljuvligt god rätt med inspiration från Kina. De möra kycklingfiléerna steks och får sedan puttra i en sötsur sås med plommon, soja och ingefära tills smakerna gift sig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär plommonen i skivor och skala och riv ingefäran.
  3. Stek kycklingen i oljan och tillsätt plommon, ingefära och pressa över vitlöken.
  4. Häll på soja och vatten blandat med majsstärkelse och låt småputtra ca 5 minuter.
  5. Sallad: Ansa och skiva salladslöken tunt och blanda med spenaten.
  6. Servera kycklingen med sallad och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • 100 g urkärnade, torkade plommon (100 g motsvarar ca 12 st)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ca 600 g tunnskivad kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
Sallad
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2169 kJ / 519 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept