Kyckling i soja med ingefära och plommon

19
3 Klimatsmart
Kyckling i soja med ingefära och plommon

Kvällens middag bjuder på en ljuvligt god rätt med inspiration från Kina. De möra kycklingfiléerna steks och får sedan puttra i en sötsur sås med plommon, soja och ingefära tills smakerna gift sig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Kyckling i soja med ingefära och plommon

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna jasmin)
100 g
urkärnade, torkade plommon (100 g motsvarar ca 12 st)
2 msk
riven färsk ingefära
ca 600 g
tunnskivad kycklingfilé
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 msk
japansk soja
2 dl
vatten
1 tsk
majsstärkelse

Sallad

1/2
påse salladslök (à 125 g)
65 g
babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Lars roger

11/9/2017

Fortsättning av inlägget från 9 november 2017. Majsstärkelsen behövdes inte, kanske grädden gjorde såsen tjockare.

Lars roger

11/9/2017

Mycket gott. I stället för riven ingefära tog jag 2 msk pressad ingefärsjuice från Kung Markatta. Jag strimlade vitkål och lade i mot slutet och ersatte riset med kålen. Tog ca 1/2 dl grädde i såsen - rundare smak.

Magnus

9/6/2017

Mycket enkelt och gott recept. Bra balans mellan sojan och ingefäran

Näringsvärde per portion

Energi 2169 KJ / 519 kCal
Fett 9 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 64 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept