Kyckling i ricotta- och tomatsås med tonnarelli

2
0
Kyckling i ricotta- och tomatsås med tonnarelli

Saftiga och möra kycklinglårfiléer som får puttra i en underbar tomatsås med smak av krämig ricotta tills smakerna gift sig. Servera såsen med al dente pasta och garnera med peppriga ruccolablad. Strö över nymald svartpeppar, häll upp något gott att dricka och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Kyckling i ricotta- och tomatsås med tonnarelli

Ingredienser

2 portioner
1/2
rödlök
300 g
kycklinglårfilé
1 tsk
olja
-
salt och peppar
420 g
sås (gärna ricotta och tomat)
2
port pasta (gärna tonnarelli)
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastan och såsen.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2376 KJ / 568 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept