Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling i ricotta- och tomatsås med tonnarelli

Saftiga och möra kycklinglårfiléer som får puttra i en underbar tomatsås med smak av krämig ricotta tills smakerna gift sig. Servera såsen med al dente pasta och garnera med peppriga ruccolablad. Strö över nymald svartpeppar, häll upp något gott att dricka och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och klyfta löken. Dela kycklingen i mindre bitar. Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  3. Sänk värmen och rör i såsen. Låt sjuda ca 6 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kycklingen i såsen med pasta och rucola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastan och såsen.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 rödlök
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 420 g sås (gärna ricotta och tomat)
  • 2 port pasta (gärna tonnarelli)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2376 kJ / 568 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept