Kyckling i ricotta- och tomatsås med tonnarelli
Saftiga och möra kycklinglårfiléer som får puttra i en underbar tomatsås med smak av krämig ricotta tills smakerna gift sig. Servera såsen med al dente pasta och garnera med peppriga ruccolablad. Strö över nymald svartpeppar, häll upp något gott att dricka och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
2 portioner
1/2 rödlök
300 g kycklinglårfilé
1 tsk olja
salt
peppar
420 g sås (gärna ricotta och tomat)
2 port pasta (gärna tonnarelli)
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer