Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar

18
4
Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar

Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och kanel står för smaksättningen och kokosmjölk gör såsen oemotståndligt krämig. Kål, morötter och groddar ger grytan en fräsch touch och en klick sambal oelek tillför den perfekta hettan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
1 msk
smör
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
malen kanel
1
vitlöksklyfta
400 ml
kokosmjölk
1
kycklingbuljongtärning
4
port ris
200 g
savoykålsmix
2 msk
olja
ca 500 g
strimlad kycklinglårfilé
2 msk
tomatpuré
2 dl
vatten
1 tsk
sambal oelek
-
salt och peppar
130 g
alfalfagroddar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anghelina

2018-03-11

Mycket gott men jag har använd huvudkål i stället för savoykål!

Mariusz

2017-09-24

Good recipe, but add water to your taste rather than full 2 dl. The coconut milk taste might get too dilluted with full 2dl.

Vaclav

2017-09-11

Jag gjorde en vegetarisk variant på denna gryta med knaperstekt haloumi i stället för kyckling. Otroligt god gryta!

Näringsvärde per portion

Energi 3074 KJ / 735 kCal
Fett 36.5 g
Salt 3.88 g
Kolhydrater 53.3 g
Protein 45.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept