Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar
Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och kanel står för smaksättningen och kokosmjölk gör såsen oemotståndligt krämig. Kål, morötter och groddar ger grytan en fräsch touch och en klick sambal oelek tillför den perfekta hettan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 msk smör
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
4 port ris
200 g savoykålsmix
2 msk olja
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
130 g alfalfagroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3074 KJ / 735 kCal
Fett36.5 g
Salt3.88 g
Kolhydrater53.3 g
Protein45.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använder svartkål istället.
Anette
2023-11-25Mycket gott men jag har använd huvudkål i stället för savoykål!
Anghelina
2018-03-11Good recipe, but add water to your taste rather than full 2 dl. The coconut milk taste might get too dilluted with full 2dl.
Mariusz
2017-09-24