Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar
Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och kanel står för smaksättningen och kokosmjölk gör såsen oemotståndligt krämig. Kål, morötter och groddar ger grytan en fräsch touch och en klick sambal oelek tillför den perfekta hettan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använder svartkål istället.
Anette
2023-11-25Mycket gott men jag har använd huvudkål i stället för savoykål!
Anghelina
2018-03-11Good recipe, but add water to your taste rather than full 2 dl. The coconut milk taste might get too dilluted with full 2dl.
Mariusz
2017-09-24