Kyckling i kokosmjölk med citrongräs

I denna rätt får kyckling sällskap av krämig kokosmjölk, grönsaker och heta kryddor. Hettan står finhackad chili och pressad vitlök för och tillsammans med krämig kokosmjölk blir det en utsökt och väldoftande kycklinggryta. Servera med risnudlar toppat med strimlad salladslök och grovhackad koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3160 KJ / 755 kCal
Fett32.9 g
Salt2.24 g
Kolhydrater72.1 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stHade inga morötter. Det spelade ingen roll. Hade i limeblad istället för limesaft.
Ann
Jättegott! Hade i rödchili och mer morötter än receptet. Det blev starkt och gott.
Ulrika
Det är smaklöst, behövs mer kryddor av något slag. Citrongräset blir ju bara träigt.
Irene
Gott om än lite smaklöst.
Helene
Jättegott! Men nästa gång kommer vi låta citrongräset vara i stora bitar så vi kan plocka bort det när maten är klar, de var väldigt hårda och träiga.
Linda
Vi älskar den här rätten hemma!
Eylem
Barnen älskar det, men vi byter citrongräset mot riven och pressad lime och har en hel vitlök-solo i.
Madeleine
Jag rekommenderar att tillsätta fisksås och röd currypasta, smakade mycket bättre då!
Marina
God och fräsh rätt! Men jag gillade inte citrongräset första gången jag lagade detta så nu skippar jag det. Samma med salladslöken och koriander. Jag brukar ta en morot extra, lite lök i större bitar och andra wook grönsaker för att det ska bli lite mer smaker och mat. Sen brukar jag ta i en kycklingbuljong också. Om man följer receptet till punkt och pricka tycker jag det blev väldigt vattnigt och platt i smakerna. Men det är enkelt att piffa upp lite. Får man en dålig röd peppar/chilli och vill ha mer hetta kan man ju smaka av och ta i lite sambal eller liknande. Creme fresh eller majsena för att reda ut såsen så den blir tjockare. VIKTIGT också att salta vattnet mycket till nudlarna, jag har använt ägnudlar dom senaste gångerna och det är väldigt gott det med.
Matilda
Den version av denna som jag lagade var klart smaklös. Heta kryddor fattades helt! Den "röda peppar" som jag fick i min kasse vare en typ "snacks" paprika utan någon hetta! Tillsammans med nudlar som är rått smaklösa var denna rätt tyvärr en tråkig miss! Det sätt som man skulle bereda citongräset på enligt receptet, "banka sönder och skär i 5 cm långa skivor" ger absolut inte något som liknar de citrongräs bitar som syns i bilden till receptet.
Christer