Kyckling i hoisinsås

Kvällens middag inspireras av Asien och består av kyckling med bambuskott i hoisinsås. Hoisinsåsen är inte stark utan har en len och fyllig smak med härlig sötma vilket passar både stora och små. Serveras med nykokt ris och färsk gurka. Ät gärna med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2568 KJ / 620 kCal
Fett15 g
Salt2.09 g
Kolhydrater79 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
15 stSmaklöst och tråkigt
Camilla
Ingredienslistan stämmer inte med recept och bild. Ris i text och bild men nudlar i ingredienslistan. .
Pernilla
Tack Pernilla för din uppmärksamhet. Vi har nu justerat i receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Enkelt och gott
Catarina
Nja, tråkig och trist smak. Kör inte med ICA Hoisinsås.
Anders
Halverade Hoisinsåsen. Kan även tipsa att köpa de asiatiska såserna i en asiatisk butik.. Det blir en väldig skillnad gentemot Blue dragons hoisinsås...
Adam
Kanske lite i sötaste laget men man kan ju justera smaken som en del gjort enligt kommentarerna. Kokosmjölk är också något som går att tillsätta.
Annika
@redaktionen: det är nudlar bland ingredienser men instruktion om att koka ris i beskrivningen. Och ris på bilden…
Sara
Jag håller med, alldeles för sött. Jag tog ca hälften av hoisin såsen och drygade ut med lite annat.
Anna
Nä alltså det här gick inte att äta. 2dl av den såsen och precis allt smakar nån märklig kemisk smak. Inte det minsta gott. Fick slänga allt tyvärr
Emil
Hoisinsåsen gav en väl jolmig/söt smak. Kompenserade med lime, grädde och soya. Toppade med salta jordnötter. Lade gurkan i en grönsallad bredvid.
Torvald