Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Harissa är en smakrik kryddpasta som ursprungligen kommer från Tunisien, men är mycket vanlig i hela Nordafrika. Här har vi valt att smaksätta saftiga, ugnsstekta kycklinglår med denna nordafrikanska kryddblandning vilket får smaklökarna att vattnas! Servera den läckra kycklingen med ugnsrostade morötter, babyspenat, ris och svalkande yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olivolja
1/2 knippe morötter

Harissa

1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn

Yoghurt

1 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt (10 %)
peppar
65 g babyspenat

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kanske borde vara salt i harissan?

    Henrik

  • Tja lite smaklöst, mera kryddor

    Bengt-erik

Näringsvärde per portion

Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt1.5 g
Kolhydrater55 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kycklinglår och -ben med grillsås
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Doro Wot - Etiopisk kycklinggryta
    Betyg 3.3 av 5.208 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammkorv med harissa
    Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad