Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kvargtårta

Är du ute efter en smarrig efterrätt eller något gott till fikat? Testa att baka en härligt god kvargtårta! Förutom kvargen så innehåller tårtan ingredienser som russin, vaniljsocker och citron. Servera kvargtårtan tillsammans med hallonsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Hacka snabbt ihop iskallt smör med vetemjöl, socker och rivet citronskal. Tillsätt grädden. Låt degen vila i kylskåp i minst 1/2 timme.
  2. Värm ugnen till 200°C.
  3. Fyllning: Rör ihop kvarg, russin, vaniljsocker, äggulor, maizenamjöl, grädde, 1-2 msk rivet skal och saft från citronen (för 4 port).
  4. Vispa vitorna till styvt skum.
  5. Kavla ut degen och täck en form med löstagbar botten.
  6. Blanda försiktigt ner vitorna i fyllningen. Häll i fyllningen och täck formen med folie.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
  8. Glasering: Vispa ihop gulor och socker. Ta bort folien. Häll det över kakan. Grädda i ytterligare 15-20 minuter.
  9. Sås: Mixa hallonen till mos. Passera genom en trådsil.
  10. Späd med vatten och smaka av med socker till lämplig konsistens och sötma. Servera tårtan.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 2 msk grädde
Fyllning
  • 500 g kvarg
  • 2 1/2 dl russin
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 4 äggvitor
Glasering
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
Hallonsås
  • 2 l hallon
  • socker
  • vatten
Lägg till i inköpslistan