Fryst hallon- och marängtårta
Fryst hallon- och marängtårta är en himmelskt god efterrätt. De spröda tårtbottnarna av maräng fylls med vispad grädde, hallon, kvarg, äggulor och florsocker som fryses ned innan servering. Dekorera tårtan med skal av lime.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
14 bitar
Botten
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kvarg (10 %)
2 äggulor
1 dl florsocker
Garnering
2 lime (skalet)
1 ask färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi728 KJ / 174 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater18 g
Protein2.9 g
Kommentarer
Hej, Varför bör man inte ha tårtan fryst längre än en vecka?
Lena
2023-04-14Hej Lena! Smaken på tårtan kan försämras ju längre den är i frysen. För bästa smak så ska tårtan inte vara fryst allt för länge. Ett tips är skära den frysta tårtan i portionsbitar och ta fram så många bitar i taget som du behöver, om alltså hela tårtan inte skulle gå åt på en gång. 😊 Hälsingar Elina
Redaktionen
2023-04-18Jätte god tårta, i originalreceptet från 2009 är det kesella istället för kvarg i receptet (föredrar kesella).
Kristina
2022-04-14Hej Kristina! Det går jättebra, kesella är ju kvarg. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-04-14Hej Undrar var man köper svenska frysta halllon? Aldrig sett i affären?
Jenny
2022-04-12