Fryst hallon- och marängtårta

317
24
Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta är en himmelskt god efterrätt. De spröda tårtbottnarna av maräng fylls med vispad grädde, hallon, kvarg, äggulor och florsocker som fryses ned innan servering. Dekorera tårtan med skal av lime.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Fryst hallon- och marängtårta

Ingredienser

14 bitar

Botten

4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker

Hallongrädde

3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kvarg (10 %)
2 äggulor
1 dl florsocker

Garnering

2 lime (skalet)
1 ask färska hallon

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde och kvarg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

317

Kommentarer

Kristina

2022-04-14

Jätte god tårta, i originalreceptet från 2009 är det kesella istället för kvarg i receptet (föredrar kesella).

Redaktionen ICAse

2022-04-14

Hej Kristina! Det går jättebra, kesella är ju kvarg. Hälsningar Michelle

Jenny

2022-04-12

Hej Undrar var man köper svenska frysta halllon? Aldrig sett i affären?

Anna

2022-03-31

Älskar denna tårta, jag gör den varje påsk. Ibland varierar jag och tar både jordgubbar och hallon i smeten och till garneringen. Ska det gå snabbt så köper jag färdiga marängbottnar.

Näringsvärde per portion

Energi 728 KJ / 174 kCal
Fett 10 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 18 g
Protein 2.9 g
Läs mer om näringsvärden