Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta är en himmelskt god efterrätt. De spröda tårtbottnarna av maräng fylls med vispad grädde, hallon, kvarg, äggulor och florsocker som fryses ned innan servering. Dekorera tårtan med skal av lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper. Använd en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, som mall.
  3. Botten: Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget. Bred ut smeten på rundlarna, men lämna ca 2 cm tillgodo – bottnarna flyter ut något.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar några timmar.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden hårt. Mixa hallon, kvarg, äggulor och florsocker med stavmixer. Rör ner det i grädden.
  6. Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut hallongrädden. Lägg på den andra marängen. Frys tårtan.
  7. Före servering: Ta fram den 30 minuter i förväg. Lägg tårtan på ett fat. Garnera med hallon och rivet limeskal. Pudra ev över florsocker.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde och kvarg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
Botten
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 dl strösocker
Hallongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl kvarg (10 %)
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
Garnering
  • 2 lime (skalet)
  • 1 ask färska hallon
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 717 kJ / 171 kCal
Läs mer om näringsvärden