Fryst hallon- och marängtårta är en himmelskt god efterrätt. De spröda tårtbottnarna av maräng fylls med vispad grädde, hallon, kvarg, äggulor och florsocker som fryses ned innan servering. Dekorera tårtan med skal av lime.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2009
Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde och kvarg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kristina
2022-04-14Jätte god tårta, i originalreceptet från 2009 är det kesella istället för kvarg i receptet (föredrar kesella).
Redaktionen ICAse
2022-04-14Hej Kristina! Det går jättebra, kesella är ju kvarg. Hälsningar Michelle
Jenny
2022-04-12Hej Undrar var man köper svenska frysta halllon? Aldrig sett i affären?
Anna
2022-03-31Älskar denna tårta, jag gör den varje påsk. Ibland varierar jag och tar både jordgubbar och hallon i smeten och till garneringen. Ska det gå snabbt så köper jag färdiga marängbottnar.