Fryst hallon- och marängtårta

Betyg 3.2 av 5.322 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta är en himmelskt god efterrätt. De spröda tårtbottnarna av maräng fylls med vispad grädde, hallon, kvarg, äggulor och florsocker som fryses ned innan servering. Dekorera tårtan med skal av lime.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Fryst hallon- och marängtårta

Ingredienser

14 bitar

Botten

4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker

Hallongrädde

3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kvarg (10 %)
2 äggulor
1 dl florsocker

Garnering

2 lime (skalet)
1 ask färska hallon

Gör så här

01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Hej, Varför bör man inte ha tårtan fryst längre än en vecka?

    Lena

    Hej Lena! Smaken på tårtan kan försämras ju längre den är i frysen. För bästa smak så ska tårtan inte vara fryst allt för länge. Ett tips är skära den frysta tårtan i portionsbitar och ta fram så många bitar i taget som du behöver, om alltså hela tårtan inte skulle gå åt på en gång. 😊 Hälsingar Elina

    ICA-köket

  • Jätte god tårta, i originalreceptet från 2009 är det kesella istället för kvarg i receptet (föredrar kesella).

    Kristina

    Hej Kristina! Det går jättebra, kesella är ju kvarg. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Undrar var man köper svenska frysta halllon? Aldrig sett i affären?

    Jenny

  • Älskar denna tårta, jag gör den varje påsk. Ibland varierar jag och tar både jordgubbar och hallon i smeten och till garneringen. Ska det gå snabbt så köper jag färdiga marängbottnar.

    Anna

  • Hur många gram hallon är det i en ask hallon?

    Göran

  • Till påsk ville jag ha en gul tårta och testade då att byta ut hallonen mot frusen mango, samt färsk mango som garnering. Kan bekräfta att det blev mycket bra. Mvh Cathrin

    Cathrin

  • Hej! Kan man byta ut de frysta hallonen mot samma mängd fryst mango? Hälsn Cathrin

    Cathrin

    Hej Cathrin! Det borde gå bra men vi har inte provbakat det. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej! Älskar denna tårta och brukar göra den med köpta äggfria marängbottnar. Ska nu bjuda en äggallergiker på fika och undrar om jag kan utesluta äggulorna i hallongrädden med bra resultat?

    Mikaela

    Hej Mikaela! Vad kul att du gillar tårtan! Vi har inte testat göra tårtan utan äggulor och kan därför inte rekommendera det. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan man göra denna och frysa in den för senare tillfälle? Hur länge kan man isåfall ha den i frys? :)

    Elin

    Hej Elin! Tårtan klarar sig bra i frysen. Men vi kan inte rekommendera längre än 1 vecka. Tips att se till att den är väl förpackad med plastfolie eller påse så att den inte tar smak av annat i frysen. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Karin! Färdiga marängbottnar brukar vara lite mindre i diameter än de som blir om man gör dem enligt receptet ovan. Men vi rekommenderar att göra 1 sats hallonfyllning till två marängbottnar, även om de är något mindre. Rekommenderar att frysa hallongrädden, men det kan ju bli en annan tårta utan. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

Näringsvärde per bit

Energi728 KJ / 174 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater18 g
Protein2.9 g

Testa liknande recept

  • Marängtårta med bär
    Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parfait med hallon
    Betyg 2.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängparfait med hallon och choklad
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallonmoussetårta
    Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängbotten
    Betyg 4.4 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad