Cissis drömtårta

För dig som gillar choklad är Cissis drömtårta ett måste. Den mystiska, mörka aromen från mörk choklad, tillsammans med den fluffiga gräddkvargn och de söta hallonen gör tårtan helt gudomlig.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Ingredienser
8 bitar
150 g smör
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
70 g mörk choklad (70%)
Fyllning
200 g frysta hallon
250 g kvarg (10%)
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
00:30:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1890 KJ / 450 kCal
Fett25 g
Kommentarer
Kan man baka tårtan i varmluft istället? Om man kan, ska man ha den i mitten av ugnen då?
Diana
2022-12-23Har "löst"/minimerat problemet med sprucken botten vid glutenfri bakning. Lägger till lite extra finmald fiberhusk + att kakan MÅSTE svalna under bakduk så fort den kommer ut ur ugnen. Bakar jag med havremjöl (vilket jag tycker om för att få lite mer näringsrikt mjöl) lägger jag till 10 gram fiberhusk. Sen gör jag den även sockerfri, fryser in och äter halvfryst ungefär som sandwich-glass. Blir supergott!! 😋
Miranda
2020-10-31Hej Miranda! Wow! Tack för att du delar med dig av dina toppentips! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-03Hur får ni till fyllningen om ni gör som det står i receptet? Blev bara en rinnig sås innan jag såg tips från känd tv-kock att vispa grädden först och sen vända ner övriga ingredienser försiktigt
Henrik
2020-07-30Hej Henrik! Ursäkta sent svar. Det går självklart bra att göra som du skriver men det funkar att göra som det står i receptet, man ska se till att både kvar och grädde är kylskåpskalla och sedan vispa tillräckligt länge. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-05