Espressobullar

13
0
Espressobullar

Vad händer med vår nationalklenod kanelbullen om man byter ut kanel mot fint mortlade kaffebönor som blandats med mörkt rörsocker? Du får en gudomligt god espressobulle - fika på italienska.

Espressobullar

Ingredienser

25 st

Deg

1 paket jäst för söta degar (à 50 g)
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk malen kardemumma
13 - 14 dl vetemjöl

Fyllning

1/2 dl hela kaffebönor (gärna Lavazza Qualità Rossa)
200 g rumstempererat smör
1 enkel espresso alt starkt, kallt kaffe (1 enkel espresso motsvarar 4 cl starkt kaffe)
1 dl rörsocker

Garnering

1 ägg
pärlsocker

För alla

Inehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla bullarna med mjölk.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Se film här hur du gör Espressobullar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer