Espressobullar

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
0
Espressobullar

Vad händer med vår nationalklenod kanelbullen om man byter ut kanel mot fint mortlade kaffebönor som blandats med mörkt rörsocker? Du får en gudomligt god espressobulle - fika på italienska.

Espressobullar

Ingredienser

25 st

Deg

1   paket jäst för söta degar (à 50 g)
150 g  smör
5 dl  mjölk
1 dl  socker
1/2 tsk  salt
1 msk  malen kardemumma
13 - 14 dl  vetemjöl

Fyllning

1/2 dl  hela kaffebönor (gärna Lavazza Qualità Rossa)
200 g  rumstempererat smör
1   enkel espresso alt starkt, kallt kaffe (1 enkel espresso motsvarar 4 cl starkt kaffe)
1 dl  rörsocker

Garnering

1   ägg
pärlsocker

För alla

Inehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla bullarna med mjölk.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Se film här hur du gör Espressobullar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Espresso Sorbetto
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Afternoon delight
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glassig Espressoshake
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamellig Shakerato
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caffé Cubano
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Overnight Oats med espresso
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga