Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kungsräkor med fänkålssmör

Lätthalstrade kungsräkor är lätt att älska. Här serverade i lakritsdoftande fänkålssmör med både pärltomater, salladslök och grovhackad persilja. Servera med citron och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Skala räkorna och ta ur tarmen. Ansa och strimla fänkålen och salladslökarna. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka persiljan. Dela tomaterna i halvor. Dela citronen i 4 klyftor.
  3. Fräs fänkål, vitlök och chili sakta i smöret tills det är mjukt.
  4. Stek räkorna i olivoljan i en het panna 30- 45 sekunder på varje sida. Krydda med salt och nymald peppar.
  5. Vänd ner salladslök, persilja och tomater i fänkålssmöret under värme. Krydda med salt och nymald peppar.
  6. Fördela fänkålssmöret på assietter. Lägg på räkor och citronklyftor.
  7. Till servering: Servera med bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion inkl bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kungsräkor
  • 1/2 fänkål
  • 4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 1 kruka persilja
  • 10 pärltomater
  • 1 citron
  • 100 g smör med havssalt
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1575 kJ / 377 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer