Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade kungsräkor

Grillade kungsräkor kan du ha till mycket i sommar. Grilla dem några minuter på dubbla spett och ställ fram som del av en fin sommarbuffé, blanda ihop en härligt matig sallad eller bjud med lite aioli till plockmaten. Super!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de varit frysta. Skala räkorna, eller grilla räkorna med skal.
  2. Lägg spetten (till skalade räkor) i vatten ca 20 minuter.
  3. Trä upp de skalade räkorna på dubbla spett, dubbla spett är för att de inte ska snurra runt på spettet när man vänder räkorna. 3 räkor på varje dubbelspett.
  4. Krydda med salt och peppar. Grilla spetten 1 1/2–2 minuter på varje sida. Om räkorna grillas med skal, grilla dem ca 5 minuter, vänd då och då.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kungsräkor
  • 8 trägrillspett
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal