Fira in det nya året med denna lyxiga och fenomenala rätt. Kungskrabban och pilgrimsmusslorna kommer att bli en succé tillsammans med den fräscha melonsalsan och den hemmagjorda rökiga majonnäsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Kungskrabba och pilgrimsmusslor:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller enbart olja.
Rökig majonnäs:
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: laga en egen såsvariant med äggfri majonnäs eller enbart crème fraiche och smaksätt med dijonsenap, hickory liquid smoke, salt och peppar.
Fräsch melonsalsa:
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En riktig fullträff! Vi gör den till detta nyår igen. Men i år fick vi dessvärre inte tag i fryst kungskrabba. Försöker med kräftstjärtar istället.
Sivan
2012-12-30Väldigt god salsa och rökig majjo!! Vi använde kammusslor och färska räkor när vi åt denna rätt på vår nyårsmiddag. Detta recept kommer göras fler gånger. Rätten gjorde stor succe bland stora och små.
Jessica
2012-01-16