Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo
Fira in det nya året med denna lyxiga och fenomenala rätt. Kungskrabban och pilgrimsmusslorna kommer att bli en succé tillsammans med den fräscha melonsalsan och den hemmagjorda rökiga majonnäsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
4 portioner
Kungskrabba och pilgrimsmusslor
2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)
2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 msk smör
1/2 msk olivolja
Fräsch melonsalsa
2 tomater
150 g honungsmelon
1/2 stjälkselleri
1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 salladslök
1 tsk flytande honung
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
ett par droppar tabasco
2 msk grovhackad koriander
limeklyfta och koriander till garnering
Rökig majjo
2 äggulor
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl neutral rapsolja
3/4 krm hickory liquid smoke
Gör så här
Kungskrabba och pilgrimsmusslor
Melonsalsa
Majonnäs
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En riktig fullträff! Vi gör den till detta nyår igen. Men i år fick vi dessvärre inte tag i fryst kungskrabba. Försöker med kräftstjärtar istället.
Sivan
2012-12-30Väldigt god salsa och rökig majjo!! Vi använde kammusslor och färska räkor när vi åt denna rätt på vår nyårsmiddag. Detta recept kommer göras fler gånger. Rätten gjorde stor succe bland stora och små.
Jessica
2012-01-16