Kubanskt ris med svarta bönor och mojosalsa
Den klassiska kubanska marinaden mojo är inspirationen till salsan – ett syrligt och vitlöksdoftande inslag i denna rätt. Enkel att göra och väldigt god! Tillsammans med ett hett bönris blir det en mångfald av smaker och ett läckert möte med det kubanska köket.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
1 förpackning kokta svarta bönor (à ca 400 g)
2 msk olivolja
2 dl ris
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
5 dl vatten
1/2 tsk salt
hackad färsk koriander eller bladpersilja
Mojosalsa
2 tomater
4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
finrivet skal och juice av 1 lime
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 tsk socker
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2308 KJ / 551 kCal
Fett29 g
Salt3.93 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Vi gör alltid dubbel sats salsa och ugnsbakade rotfrukter till.
Elice
2024-08-21Supergott! La till större andel bönor. Så gott med salsan. Tar mig tillbaka till Centralamerika.
Anna
2024-06-05Älskar costaricanska o kubanska smaker - detta smakar som live
David
2023-09-16