Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus

Ugnsstekta kycklingvingar med en kryddig blandning av spiskummin, paprika, cayennepeppar och koriander. Rör ihop en sval, frisk ärthummus på yogurt, gröna ärtor och mynta med vitlök att dippa i!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en plåt i ugnen.
  2. Kycklingvingar: Blanda alla kryddor. Lägg kycklingvingarna i en bunke och massera in kryddorna tillsammans med oljan.
  3. Lägg vingarna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen 15-20 minuter.
  4. Ärthummus: Skala och skiva vitlöken. Plocka bladen av myntan
  5. Mixa vitlök, mynta, ärter, olivolja och yoghurt till en slät massa. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  6. Servera kycklingvingarna med ärthummus som dip.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kryddstekta kycklingvingar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk mald koriander
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 800 g kycklingvingar eller kycklingben
  • 2 msk olja
Ärthummus
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka mynta
  • 250 g gröna ärter
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 dl matyoghurt
  • flingsalt med jod
  • svartpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1537 kJ / 367 kCal