Kryddstekt minutbiff med aubergineyoghurt
Mör och god minutbiff som är sprängfylld med smak. Biffen får sina ljuvliga smaker från djupa, aromatiska kryddor som kanel och spiskummin, och där chilipulver tillsätter den perfekta hettan. Balansera upp rätten med en svalkande aubergineyoghurt och servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016
Ingredienser
4 portioner
Aubergineyoghurt
1 aubergine
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
3 msk sesamfrön
1 tsk spiskummin
2 dl turkisk yoghurt
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Minutbiff
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g minutbiff
1 msk olja
Tomater
3 tomater
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2344 KJ / 560 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein41 g
Kommentarer