Kryddstekt minutbiff med aubergineyoghurt

5
0
Kryddstekt minutbiff med aubergineyoghurt

Mör och god minutbiff som är sprängfylld med smak. Biffen får sina ljuvliga smaker från djupa, aromatiska kryddor som kanel och spiskummin, och där chilipulver tillsätter den perfekta hettan. Balansera upp rätten med en svalkande aubergineyoghurt och servera med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Kryddstekt minutbiff med aubergineyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Aubergineyoghurt

1
aubergine
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1
vitlöksklyfta
3 msk
sesamfrön
1 tsk
spiskummin
2 dl
turkisk yoghurt

Ris

4
port ris (eller annat gryn)

Minutbiff

1/2 tsk
mald kanel
1/2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
chilipulver
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
grovmald svartpeppar
ca 600 g
minutbiff
1 msk
olja

Tomater

3
tomater
1/2
kruka persilja
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2344 KJ / 560 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept