Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddstekt kyckling med couscous, mandel och aprikoser

Ett smakrikt och mättande recept på kryddstekt kyckling med couscous, mandel och aprikoser! Du kryddar med bland annat kanel, koriander, chili och ingefära. Servera den saftiga kycklingen med couscous och matyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda kanel, koriander, chili, ingefära, salt och svartpeppar.
  3. Bryn kycklingfiléerna i olivoljan, rulla dem därefter i kryddblandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Skala morötter och schalottenlök, skär löken i grova bitar och morötterna i stavar. Koka couscousen enligt förpackningens anvisning med schalottenlöken, morötterna, buljongtärning.
  5. Blanda aprikoser och mandel med couscousen.
  6. Servera kyckling med couscous och matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot quinoa eller ris.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot naturell sojayoghurt eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk mald chili
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 4 morötter
  • 2 schalottenlökar
  • 4 portioner couscous (fullkorn)
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 dl skalade mandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?