Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser

Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser är en utsökt rätt. Rosmarindoftande kalkon med smaker av ingefära och paprika passar utmärkt att servera med rostade rotfrukter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kalkonfilé: Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda svartpeppar, ingefära, paprikapulver och rosmarin.
  3. Gnid in kalkonfilén med kryddblandningen och salt. Bryn filén i hälften av matfettet. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills kalkonfiléns innertemperatur är 70°C.
  4. Rödlök och aprikoser: Skala och skiva löken, strimla aprikoserna. Fräs löken i resterande matfett, tillsätt aprikoserna och matlagningsvin. Koka sakta utan lock i ca 20 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Skiva kalkonbröstet och servera det med lök, aprikoser och rostade rotfrukter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Kalkonfilé
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 600 g kalkonfilé
  • 1 msk smör eller margarin
Rödlök och aprikoser
  • 3 rödlökar
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1545 kJ / 369 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden