Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser
Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser är en utsökt rätt. Rosmarindoftande kalkon med smaker av ingefära och paprika passar utmärkt att servera med rostade rotfrukter.
Ingredienser
4 portioner
Kalkonfilé
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk rosmarin
1/2 tsk salt
600 g kalkonfilé
1 msk smör eller margarin
Rödlök och aprikoser
3 rödlökar
10 torkade aprikoser
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 msk honung
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1545 KJ / 369 kCal
Fett10.2 g
Kommentar
Jättegod och lättlagad kalasmat i juletid, som jag bjudit på många gånger.
Eva
2022-01-06