Kryddstekt fläskkotlett med rödlöksmarmelad

Kryddstekt fläskkotlett med rödlöksmarmelad är en suverän middagsmåltid fullproppad med lyxiga smaker! Den underbara marmeladen gör du av rödlök, honung, vatten och vinäger och smakar av med timjan, salt och peppar. Avnjut tillsammans med saftiga fläskkotletter och rostade rotfrukter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
600 g fast potatis
500 g rotselleri
2 msk olja
salt
peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
Rödlöksmarmelad
2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
2 msk honung
3 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka timjan
Kotletter
4 fläskkotletter
1/2 tsk rosépeppar
1/2 msk olja
Gör så här
00:20:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1860 KJ / 445 kCal
Fett13.8 g
Kolhydrater43.3 g
Protein32.3 g
Kommentar
Men vad otroligt gott det blev! Rödlöksmarmeladen blev fantastisk god! Däremot så hoppade vi över de rostade rotfrukterna och körde på enkel klyftpotatis som tillbehör Tack för receptet 🥰
Elin
2024-12-21