Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddstekt fjordlax med koriander och citrus

Vad är väl bättre till middag än en ordentligt kryddad laxbit? Gnid in laxbitarna med en mix av ingefära, gurkmeja och spiskummin. Koriander- och apelsinsåsen ringlar du över vid servering, den är precis lika ljuvlig som du tror!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Salta laxbitarna. Rosta och mal sedan de hårda kryddorna i en kryddkvarn. Blanda med gurkmeja och ingefära och gnid in laxen med kryddblandningen.
  3. Stek i majsolja så att kryddblandningen fastnar och ger smak åt fisken.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C
  5. Lägg smör, koriander och lök i en stekpanna och fräs i ca 1 minut.
  6. Tillsätt apelsinsaften och smaka av med salt. Sila såsen och servera till fisken. Servera gärna med nykokt jasminris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Koka med en eller två gröna kardemummakapslar och några bitar tomat i riset så blir det godare och vackrare i färgen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar lax (à ca 160 g)
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad mild ingefära
  • 3 msk majsolja
Sås
  • 3 msk smör
  • 2 msk färsk finskuren koriander
  • 1 skalad och finskuren schalottenlök
  • 1 dl apelsinsaft från färsk apelsin
  • salt
Lägg till i inköpslistan