Sesambananer i apelsincaramel

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Sesambananer i apelsincaramel

En snabblagad dessert som är både lyxig och snygg! Den goda apelsincaramelsåsen gör du av apelsinsaft, socker och vatten som får sjuda ihop före du lägger ner bananerna och sesamfröna. Dekorera de varma sesambananerna med kanel och citronmeliss.

Sesambananer i apelsincaramel

Ingredienser

4 portioner
4   medelstora bananer
1 1/2 dl  socker
1/2 dl  hett vatten
1 dl  pressad apelsinsaft
1 - 1 1/2 msk  sesamfrön
kanel
citronmeliss

Till servering

glass (se recept under tips nedan)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

supergott! avslutade en av mina tjejmiddagar med denna superba efterrätt, vilket var mycket populärt. väldigt lätt, men känns lyxigt, var noga med att inte skära för tunna bananskivor bara, de går lätt sönder i stekpannan. blandade även i lite citron istället för bara apelsin, vilket blev jättebra! hett tips! glass till tycker jag är ett måste, den smälter perfekt till de varma bananerna...

Elin

2007-03-06

Näringsvärde per portion

Energi1140 KJ / 270 kCal
Fett2 g

Testa liknande recept

Stekta bananer med råsocker och glass
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade bananer med glass
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerade bananer med choklad och mandel
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Exotiska fruktstrutar med vanilj och Fruktsmoothie
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Daim sandwich
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga