Sesambananer i apelsincaramel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesambananer i apelsincaramel

En snabblagad dessert som är både lyxig och snygg! Den goda apelsincaramelsåsen gör du av apelsinsaft, socker och vatten som får sjuda ihop före du lägger ner bananerna och sesamfröna. Dekorera de varma sesambananerna med kanel och citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala bananerna och dela dem på längden.
  2. Häll sockret i en torr stekpanna och låt det smälta på medelvärme. Häll i det heta vattnet och rör försiktigt. Tillsätt apelsinsaften och låt det sjuda till en seg caramelsås. Lägg ner bananarna i såsen och vänd dem. Strö över sesamfrön.
  3. Lägg upp bananerna på fyra tallrikar. Häll på lite sås och dofta ev över lite kanel. Garnera med ett grönt blad. Servera ev glass till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medelstora bananer
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 1/2 msk sesamfrön
  • kanel
  • citronmeliss
Till servering
  • ev glass (se recept under tips nedan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 2 g
Läs mer om näringsvärden