Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladcheesecake med citrusfrukt

(41)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En annorlunda cheesecake som smakar både lemon curd, choklad mörk choklad och vispgrädde. Servera med en frisk fruktröra: ananas, passionsfrukt och granatäpple.

Ingredienser

Portioner: 12
Botten
  • 125 g smör eller margarin
  • 16 digestivekex
Fyllning
  • 1 dl lemon curd
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk pressad apelsinsaft
Garnering
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält matfettet. Mixa kex och matfettet i en matberedare. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 port). Sätt in i kylskåp så att botten stelnar.
  2. Fyllning: Bred lemon curd på kexbotten.
  3. Riv hälften av chokladen grovt på rivjärn. Smält resten av chokladen. Vispa grädden. Rör ihop osten med florsocker och apelsinsaft. Vänd ner den rivna chokladen och grädden. Häll smeten i formen. 
  4. Ringla över den smälta chokladen. Ställ kakan kallt ca 3 timmar 
  5. Garnering: Garnera med mynta.

För alla

Läs ingrediensförteckningen på lemon curd. Kakan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde, cream cheese (färskost) och mjölkfri choklad.

Tips

Servera gärna med ananas, passionsfrukt och granatäpple.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2433 kJ / 582 kCal
Läs mer om näringsvärden