Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddstekt biff med grönärtguacamole

I detta recept får du avnjuta en kryddstekt biff med en spännande grönärtgucamole. Gucamolen består av kokta ärter som mixats med olivolja och smasatts med lök, vitlök, paprika och pressad lime. Ett utomordentligt tillbehör till den kryddiga ryggbiffen. Välkommen till bords!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Grönärtguacamole: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 2 minuter. Låt dem rinna av. 
  3. Mixa ärterna med olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
  4. Skala, hacka lök och vitlök. 
  5. Dela, kärna ur och skär paprikan och avokadokött i små tärningar. Blanda lök, paprika- och avokadotärningar med ärtpurén. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  6. Biff: Bryn köttet i olja i en het stekpanna. Blanda sojan med vattnet och kryddorna. Vänd ner sojablandningen i pannan och låt koka ihop något.
  7. Tillbehör: Skär romansalladen i bitar.
  8. Servera ryggbiffen med riset, grönärtguacamole och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
Grönärtsguacamole
  • 1/2 förp små ärter (à 250 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • salt och peppar
Biff
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olja
  • 2 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
Tillbehör
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2303 kJ / 551 kCal