Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole

Ett urläckert recept där strimlad ryggbiff bryns och serveras med nykokt ris, tortillabröd, romansallad och färgsprakande grönärtsguacamole av ärter, lök, paprika, olivolja och lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Grönärtsguacamole: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna. Låt dem koka 2 minuter så de är tinade och varma.
  3. Mixa ärterna med olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
  4. Skala, hacka lök och vitlök.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök och paprikahacket med ärtpurén. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  6. Biff: Bryn köttet i oljan i en het stekpanna. Blanda sojan med vattnet och kryddorna. Vänd ner sojablandningen och låt koka ihop något och smaka av med salt.
  7. Skär romansalladen i bitar.
  8. Servera ryggbiffen med riset, grönärtguacamole, sallad och tortillabröd.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt lämpligt bröd eller uteslut brödet.

Tips

Skär tortillan i bitar och stek den i olja i en stekpanna, krydda med salt och paprikapulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Grönärtsguacamole
  • 250 g gröna ärter
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 lime
  • salt och peppar
Biff
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olja
  • 2 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 romansallad
  • 8 små tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2851 kJ / 682 kCal