Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole
Ett urläckert recept där strimlad ryggbiff bryns och serveras med nykokt ris, tortillabröd, romansallad och färgsprakande grönärtsguacamole av ärter, lök, paprika, olivolja och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Grönärtsguacamole
250 g gröna ärtor
2 msk olivolja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 lime
salt
peppar
Biff
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
2 msk soja
1 msk vatten
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1 romansallad
8 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 682 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater81.9 g
Protein41.2 g
Kommentarer