Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole

7
0
Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole

Ett urläckert recept där strimlad ryggbiff bryns och serveras med nykokt ris, tortillabröd, romansallad och färgsprakande grönärtsguacamole av ärter, lök, paprika, olivolja och lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Kryddig ryggbiff med grönärtsguacamole

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Grönärtsguacamole

250 g gröna ärtor
2 msk olivolja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 lime
salt och peppar

Biff

ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
2 msk soja
1 msk vatten
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1 romansallad
8 små tortillabröd

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt lämpligt bröd eller uteslut brödet.

Gör så här

Tips

Skär tortillan i bitar och stek den i olja i en stekpanna, krydda med salt och paprikapulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2851 KJ / 682 kCal
Fett 18.8 g
Kolhydrater 81.9 g
Protein 41.2 g
Läs mer om näringsvärden