Kalkon med äpplen och selleripuré

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Kalkon med äpplen och selleripuré

En fluffig puré med potatis och rotselleri ackompanjeras med saftiga kalkonfiléer och en kraftfull äppel- och purjosky. Den rika rätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med.

Kalkon med äpplen och selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Potatis- och rotselleripuré

600 g potatis
400 g rotselleri
2 dl varm mjölk
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Kalkonfilé

600 g kalkonfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar

Äppel- och purjosky

2 - 2 1/2 äpplen
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
2 dl buljong (höns eller kyckling)
salt
peppar
1 dl hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Jätte god! La i extra äpple, super :)

Edda

2021-12-10

Näringsvärde per portion

Energi1827 KJ / 437 kCal

Testa liknande recept

Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök
Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddkokta rotfrukter med lax
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga