Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkon med äpplen och selleripuré

En fluffig puré med potatis och rotselleri ackompanjeras med saftiga kalkonfiléer och en kraftfull äppel- och purjosky. Den rika rätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis- och rotselleripuré: Skala potatis och rotselleri och skär dem i bitar. Koka potatisen och rotsellerin mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet från rotfrukterna. Mosa dem med en potatisstöt och späd med varm mjölk. Krydda med salt, peppar och persilja.
  2. Kalkonfilé: Skär kalkonfilén i skivor. Stek kalkonskivorna i matfett. Krydda med salt och peppar.
  3. Äppel- och purjosky: Skala och skär äpplena i klyftor. Skölj purjolöken och skär den i sneda bitar. Stek äppelklyftorna och purjolöken i matfett. Häll över buljongen och låt det sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och persilja.
  4. Servera kalkonfilén med potatis- och rotsellerimos och äppel- och purjosky.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis- och rotselleripuré
  • 600 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 2 dl varm mjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Kalkonfilé
  • 600 g kalkonfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Äppel- och purjosky
  • 2 1/2 äpplen
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl buljong (höns eller kyckling)
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1827 kJ / 437 kCal
Läs mer om näringsvärden