Kalkon med äpplen och selleripuré
En fluffig puré med potatis och rotselleri ackompanjeras med saftiga kalkonfiléer och en kraftfull äppel- och purjosky. Den rika rätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med.
Ingredienser
4 portioner
Potatis- och rotselleripuré
600 g potatis
400 g rotselleri
2 dl varm mjölk
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Kalkonfilé
600 g kalkonfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Äppel- och purjosky
2 - 2 1/2 äpplen
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
2 dl buljong (höns eller kyckling)
salt och peppar
1 dl hackad persilja
För alla
Läs noga på ingrediensförteckningen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1827 KJ / 437 kCal
Kommentar
Jätte god! La i extra äpple, super :)
Edda
2021-12-10