Kalkon med äpplen och selleripuré

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kalkon med äpplen och selleripuré

En fluffig puré med potatis och rotselleri ackompanjeras med saftiga kalkonfiléer och en kraftfull äppel- och purjosky. Den rika rätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med.

Kalkon med äpplen och selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Potatis- och rotselleripuré

600 g potatis
400 g rotselleri
2 dl varm mjölk
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Kalkonfilé

600 g kalkonfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar

Äppel- och purjosky

2 - 2 1/2 äpplen
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
2 dl buljong (höns eller kyckling)
salt
peppar
1 dl hackad persilja

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jätte god! La i extra äpple, super :)

    Edda

Näringsvärde per portion

Energi1827 KJ / 437 kCal

Testa liknande recept

  • Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök
    Betyg 2.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonrulle med chipotlemajjo
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddkokta rotfrukter med lax
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig kalkongryta med pasta
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad