Kryddkokta rotfrukter med lax

Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kryddkokta rotfrukter med lax

Detta är ett recept på ugnsbakad lax, som serveras på en bädd av fräscha, kryddkokta rotfrukter. Rotfrukterna blir överraskande smakfulla när de kokas ihop med kryddorna. Enkelt, nyttigt och fantastiskt gott.

Kryddkokta rotfrukter med lax

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
2 morötter
2 persiljerötter eller palsternackor
100 g rotselleri
1 purjolök
5 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
33 cl lättöl
1 lagerblad
2 tsk torkad eller färsk timjan
1/2 tsk hel kryddpeppar
salt
peppar
600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör eller margarin

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott och enkelt recept, men varför krångla till det med laxen? Man kan antingen steka den färdig på låg värme i en stekpanna eller laga den direkt i ugnen, vilket man föredrar. Krydda gärna med citronpeppar.

    Monica

Näringsvärde per portion

Energi1991 KJ / 476 kCal
Fett20.8 g

Testa liknande recept

  • Klassisk blodpudding
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkon med äpplen och selleripuré
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blodpudding
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blodpudding med riven palsternacka
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungsglacerade rotfrukter
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad