Klassisk blodpudding | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk blodpudding

Ett härligt recept på hemgjord, klassisk blodpudding. Blodpudding som du lagar själv blir godare och mer smakrik än den du köper. Du gör puddingen av bland annat äpple, bacon, grisblod, mjöl och nejlika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Skala och skär äpplet i små tärningar. Skär fläsk eller bacon i små tärningar. Stek det och låt rinna av. Smält smöret.
  3. Sila blodet genom en finmaskig sil. Vispa upp blodet med öl, mjölk eller buljong och rågmjöl.
  4. Tillsätt lök, äpple, fläsk, smör, sirap, nejlika, kryddpeppar, mejram, salt och peppar.
  5. Fyll smeten i en smord och mjölad brödform. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 75-90 minuter.
  6. Servera med rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul eller röd lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 syrligt äpple
  • 50 g rimmat fläsk eller bacon
  • 50 g smör
  • 500 g grisblod
  • 3 1/2 dl lättöl, mjölk eller buljong
  • 3 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 msk sirap
  • 1/2 krm malen nejlika
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 tsk finstött mejram
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm peppar
  • rårörda lingon till servering
Lägg till i inköpslistan