Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter

Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 350 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein11 g
Kommentarer
25 stHej, vill bara påpeka att en köttbulle kan inte vara vegansk, för om den är vegansk är det ingen köttbulle, det hörs ju på namnet. Kalla produkten vid sitt rätta namn.
Göran
Äckligt, familjen höll med
Maria
Ska det vara okokt ris..? Men, vad ska man göra med det Kokta riset? Står koka riset i GÖR SÅ HÄR.
Kerstin
Hej Kerstin! Tack för din fråga. Vi har skrivit till okokt i ingredienslistan efter att vi fått frågor om vi menar kokt eller okokt ris. Du kokar alltså 3 dl rött råris. Sen mixar du det kokta avsvalnade/kalla riset med övriga ingredienser. Har förtydligat det i texten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket