Kryddiga spareribs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddiga spareribs

En härlig kötträtt. Marinera spareribs med soja och riven ingefära och ös sedan på en sås med smak av chili, balsamvinäger, honung, sambal oelek och tabasco. Tillaga spareribsen i ugnen och servera sedan tillsammans med potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinera spareribsen i soja och riven ingefära i minst 5 timmar, gärna längre tid.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen. Lägg ribsen i en ugnssäker form eller på en plåt. Pensla dem ordentligt med såsen.
  4. Tillaga mitt i ugnen. Pensla kontinuerligt till det att såsen tar slut.
  5. Ribsen ska vara helt genomstekta, det tar ca 45 minuter.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg spareribs
  • 2 dl japansk soja
  • 3 msk färsk riven ingefära
Sås
  • 1/2 dl chilisås
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 3 msk honung
  • 1 msk fransk senap
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 krm tabasco
Lägg till i inköpslistan