Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

6
0
Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Att marinera kyckling i yoghurt är vanligt inom indisk matlagning. Låt kycklingen dra åt sig av yoghurten och alla kryddor utan stress för mesta möjliga smak. Bjud spetten med en härligt grön sallad med pärlcouscous, sojabönor och fänkål samt sval myntaraita.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Ingredienser

4 portioner
2 dl
naturell yoghurt (3 %)
1 tsk
spiskummin
1 tsk
gurkmeja
1
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
salt
600 g
kycklinglårfilé

Myntaraita

2 dl
matyoghurt (10 %)
1 krm
kajennpeppar
2 msk
strimlad mynta
2 tsk
färskpressad limejuice
2 tsk
honung
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

Couscoussallad

2 dl
pärlcouscous
250 g
frysta, tinade sojabönor
2 msk
olivolja
1 msk
finrivet limeskal
1
påse babyspenat (à 65 g)
1 1/2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Fänkål

2
fänkål
-
rapsolja
1 krm
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept