Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
0
Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Att marinera kyckling i yoghurt är vanligt inom indisk matlagning. Låt kycklingen dra åt sig av yoghurten och alla kryddor utan stress för mesta möjliga smak. Bjud spetten med en härligt grön sallad med pärlcouscous, sojabönor och fänkål samt sval myntaraita.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Ingredienser

4 portioner
2 dl naturell yoghurt (3 %)
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
600 g kycklinglårfilé

Myntaraita

2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm kajennpeppar
2 msk strimlad mynta
2 tsk färskpressad limejuice
2 tsk honung
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Couscoussallad

2 dl pärlcouscous
250 g frysta, tinade sojabönor
2 msk olivolja
1 msk finrivet limeskal
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar

Fänkål

2 fänkål
rapsolja
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kycklinglårfilé med vaxbönor och tahiniyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad kyckling med ingefärsnudlar och sriracha mayo
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillspett med kyckling
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett med chorizotoppad rotfruktssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kyckling "tikka sizlar"
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett med grönsaker i salsa roja
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga