Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita
Att marinera kyckling i yoghurt är vanligt inom indisk matlagning. Låt kycklingen dra åt sig av yoghurten och alla kryddor utan stress för mesta möjliga smak. Bjud spetten med en härligt grön sallad med pärlcouscous, sojabönor och fänkål samt sval myntaraita.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 dl naturell yoghurt (3 %)
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
Myntaraita
2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm kajennpeppar
2 msk strimlad mynta
2 tsk färskpressad limejuice
2 tsk honung
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Couscoussallad
2 dl pärlcouscous
250 g frysta, tinade sojabönor
2 msk olivolja
1 msk finrivet limeskal
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
Fänkål
2 fänkål
rapsolja
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer