Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
0
Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Att marinera kyckling i yoghurt är vanligt inom indisk matlagning. Låt kycklingen dra åt sig av yoghurten och alla kryddor utan stress för mesta möjliga smak. Bjud spetten med en härligt grön sallad med pärlcouscous, sojabönor och fänkål samt sval myntaraita.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Ingredienser

4 portioner
2 dl  naturell yoghurt (3 %)
1 tsk  spiskummin
1 tsk  gurkmeja
1   pressad vitlöksklyfta
1 tsk  salt
600 g  kycklinglårfilé

Myntaraita

2 dl  matyoghurt (10 %)
1 krm  kajennpeppar
2 msk  strimlad mynta
2 tsk  färskpressad limejuice
2 tsk  honung
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

Couscoussallad

2 dl  pärlcouscous
250 g  frysta, tinade sojabönor
2 msk  olivolja
1 msk  finrivet limeskal
1   påse babyspenat (à 65 g)
1 1/2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Fänkål

2   fänkål
rapsolja
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Spett med chorizo, kyckling och paprika
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Minisalsiccia med granatäpplesallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber med vit chokladgrädde och grillad sockerkaka
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga