Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita

Att marinera kyckling i yoghurt är vanligt inom indisk matlagning. Låt kycklingen dra åt sig av yoghurten och alla kryddor utan stress för mesta möjliga smak. Bjud spetten med en härligt grön sallad med pärlcouscous, sojabönor och fänkål samt sval myntaraita.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop yoghurt, spiskummin, gurkmeja, vitlök och salt.
  2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om. Låt stå i kylen 12–24 timmar.
  3. Trä kycklingbitarna på 4 spett (för 4 port).
  4. Raita: Rör ihop alla ingredienser till raitan. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Couscous: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda med övriga ingredienser och krydda med salt och peppar.
  6. Fänkål: Ansa och dela fänkålen på längden. Pensla med olja och krydda med salt och peppar.
  7. Grilla spett och fänkål ca 5 minuter, tills de fått fin färg och kycklingen är klar.
  8. Skär fänkålen i mindre bitar och vänd ner i couscoussalladen. Servera med myntaraitan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 600 g kycklinglårfilé
Myntaraita
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk strimlad mynta
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Couscoussallad
  • 2 dl pärlcouscous
  • 250 g frysta, tinade sojabönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Fänkål
  • 2 fänkål
  • rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer