Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Kryddiga kycklinglår äts här med de populära pimiento de padron. De små och smakrika gröna paprikorna kommer ursprungligen från området Padron i nordvästra Spanien, därav namnet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Kryddiga kycklinglår med pimiento de padron och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglår

8 kycklinglår
1/2 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 msk olja

Grönsaker

1/2 ask tomater (à 500 g)
100 g pimiento de padron

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Till servering

4 port bulgur eller annat gryn

Gör så här

00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag hade lite olivolja och havssalt på grönsakerna.

    Marsha

Näringsvärde per portion

Energi1958 KJ / 468 kCal
Fett23 g
Salt1.52 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g

Testa liknande recept

  • Pimiento de padrón - padrones
    Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Padrones med alg- och sesamsalt
    Betyg 2.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosrostade pimientos de padrón
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad