Kryddiga köttfärsbiffar med ost och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga köttfärsbiffar med ost och tomat

Välkryddade biffar med mjukost, tomat, curry, paprikapulver och kajennpeppar. Servera gärna dina kryddiga köttfärsbiffar med klyftpotatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatisen fint på rivjärn. Blanda potatis, vatten, köttfärs och kryddor till en smidig färs.
  2. Dela färsen i åtta lika stora delar (för 4port). Platta ut till tunna biffar.
  3. Fördela osten på hälften av biffarna. Skölj och skär varje tomat i fyra skivor.
  4. Lägg en tomatskiva ovanpå osten. Lägg de andra biffarna över och tryck till kanterna till fyra dubbla biffar.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek de dubbla biffarna ca 6 min. Vänd dem och lägg resten av tomatskivorna ovanpå. Stek dem färdigt ca 6 min.
  6. Till servering: Servera biffarna med klyftpotatis och någon grönsak t ex broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kokta potatisar
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl mjukost (smältost)
  • 2 bifftomater
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • ev klyftpotatis
  • ev broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1800 kJ / 430 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden