Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexikanska köttbullar med bönris

Dessa köttbullar får sin mexikanska touch från kryddningen bestående av kanel och spiskummin. Den kryddiga chunky salsan gör att rätten inte känns torr. Servera med ett ris uppblandat med svarta bönor och purjolök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Krossa den rostade löken och blanda den med hälften av vattnet, äggulor, pressad vitlök, spiskummin, kanel, salt och svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda i färsen och forma färsen till bullar.
  3. Stek bullarna i matfettet tills de fått fin färg. Tillsätt salsan och resten av vattnet och låt puttra i 5-8 minuter.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Blanda lök och bönor med riset och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttbullarna med bönriset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chunky salsa och den rostade löken (som kan innehålla vetemjöl och i så fall inte är glutenfri)
Gör äggfri: uteslut äggulorna.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl rostad lök
  • 3 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen kanel
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk Chunky Salsa (à 350 g)
  • 2 dl vatten
Tillbehör
  • 1 burk svarta bönor (à 380 g)
  • 1/2 purjolök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2783 kJ / 665 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer