Mexikanska köttbullar med bönris
Dessa köttbullar får sin mexikanska touch från kryddningen bestående av kanel och spiskummin. Den kryddiga chunky salsan gör att rätten inte känns torr. Servera med ett ris uppblandat med svarta bönor och purjolök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
500 g blandfärs
1 dl rostad lök
3 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
1 burk chunky salsa (à 350 g)
2 dl vatten
Tillbehör
1 burk svarta bönor (à 380 g)
1/2 purjolök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på chunky salsa och den rostade löken (som kan innehålla vetemjöl och i så fall inte är glutenfri).
Gör äggfri: uteslut äggulorna.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2783 KJ / 665 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater69.1 g
Protein37.1 g
Kommentarer
Både vuxna och barn gillade den här rätten! Vi kommer att laga den igen.
Anna
2011-09-09Jättegod vardagsrätt! Kommer definitivt laga den igen!
Karl
2011-08-16Obs! Rätten är INTE glutenfri, den innehåller rostad lök (med vetemjöl)!
Josefin
2011-08-15