Mexikanska köttbullar med bönris

16
3
Mexikanska köttbullar med bönris

Dessa köttbullar får sin mexikanska touch från kryddningen bestående av kanel och spiskummin. Den kryddiga chunky salsan gör att rätten inte känns torr. Servera med ett ris uppblandat med svarta bönor och purjolök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Mexikanska köttbullar med bönris

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris
500 g blandfärs
1 dl rostad lök
3 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
1 burk chunky salsa (à 350 g)
2 dl vatten

Tillbehör

1 burk svarta bönor (à 380 g)
1/2 purjolök

Gör så här

Läs noga ingrediensförteckningen på chunky salsa och den rostade löken (som kan innehålla vetemjöl och i så fall inte är glutenfri)Gör äggfri: uteslut äggulorna.Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.

 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anna

2011-09-09

Både vuxna och barn gillade den här rätten! Vi kommer att laga den igen.

Karl

2011-08-16

Jättegod vardagsrätt! Kommer definitivt laga den igen!

Josefin

2011-08-15

Obs! Rätten är INTE glutenfri, den innehåller rostad lök (med vetemjöl)!

Näringsvärde per portion

Energi 2783 KJ / 665 kCal
Fett 26.2 g
Kolhydrater 69.1 g
Protein 37.1 g
Läs mer om näringsvärden