Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga biffar med ajvargrönsaker

Delikata biffar av blandfärs med härligt kryddiga smaker som kommer ta dig med storm! För att tillaga kryddiga biffar med ajvargrönsaker använder du bland annat paprika, purjolök, körsbärstomater, ägg, färs, ajvar relish, sambal oelek och soja och serverar tillsammans med nykokt ris. Enkelt och smakrikt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå och svälla 5 minuter.
  2. Blanda ägg, färs, ajvar och sambal oelek med ströbrödsblandningen.
  3. Krydda färsen med sojan, salt och peppar. Forma till biffar.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Dela och kärna ur paprikan. Strimla paprikan och purjolöken tunt.
  6. Dela tomaterna och blanda dem med paprika, purjo och ajvar.
  7. Stek biffarna i oljan ca 3 minuter på varje sida.
  8. Servera biffarna med ajvargrönsakerna och ris.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 röd paprika
  • 1/2 purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2373 kJ / 568 kCal