Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig rostbiff med guacamole

Kvällens middag är vardagslyx i sin renaste form: mör, saftig, chilihet rostbiff som steks tills den får en perfekt stekyta och serveras med krispig ugnsrostad potatis och en krämig klassisk guacamole. Förutom att denna middag är supergod och mättande är den även busenkel att tillaga. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisarna och blanda med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Skala och hacka rödlöken. Dela, kärna ur och mosa avokadon. Blanda avokado och lök. Pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar och limesaft.
  4. Krydda rostbiffen med chilipulver, peppar och salt och stek den i smöret en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  5. Skär salladen i bitar och servera med kött, potatis och guacamole.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 300 g rostbiff
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk smör
  • 2 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2356 kJ / 563 kCal