Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig rödkål

Kryddig rödkål blir ett perfekt tillbehör på julbordet. Här är den smaksatt med kakao-chilikrydda, citron och kanel, vilket gör kålen fräsch och fyllig på samma gång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
  2. Koka upp rödkål, lök, apelsinsaft, vin, kakao-chili och kanelstång. Koka sakta tills nästan ingen vätska återstår. Rör om då och då.
  3. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Smaksätt med apelsin- och citronskal, honung, några droppar citronsaft och salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin
  • 400 g skuren rödkål
  • 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 1 tsk kakao- chilikrydda
  • 1 kanelstång
  • skal och saft från 1 citron
  • 3 msk honung
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 528 kJ / 126 kCal