Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Het mangosås

Ett lättlagat och smakrikt recept på het mangosås som passar utmärkt att servera till kött eller kyckling. Du gör den starka såsen av bland annat mango, honung, sambal oelek, curry och matyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mango, honung, sambal oelek, curry och tomatpuré med en stavmixer eller i en matberedare till en slät sås.
  2. Blanda med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst, tinad mango
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 1/2 tsk tomatpuré
  • 1 1/2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 msk majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm grovmalen peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?