Het mangosås

19
6
Het mangosås

Ett lättlagat och smakrikt recept på het mangosås som passar utmärkt att servera till kött eller kyckling. Du gör den starka såsen av bland annat mango, honung, sambal oelek, curry och matyoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Het mangosås

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst, tinad mango
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk tomatpuré
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1 msk majonnäs
1/2 tsk salt
1/2 krm grovmalen peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Barbara

2021-12-28

Phänomenal, bästa sås

Ann-caroline

2021-07-03

Jättegod lång hållbarhet.

Carina

2020-12-30

God, men skulle inte kalla den het. Innan man blandar i yoghurten var det lite bett i den, men inte efter. Kommer nog att öka på både med sambal och curry...