Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig rödkål

Kryddig rödkål med smaker av äpple, chilifrukt, lagerblad och kryddnejlikor är ett utsökt tillbehör till julmaten. Lättlagat och mycket uppskattat på julbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Blanda rödkål, rödvin och honung i en kastrull. Finhacka chilin och lägg i kastrullen tillsammans med nejlikor och lagerblad. Skär äpplet i tunna klyftor och lägg i kastrullen.
  2. Koka upp rödkålen. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk rödkål (à 550 g)
  • 1 dl rött matlagningsvin eller rödvin
  • 2 msk honung
  • 1/2 chilifrukt (spansk peppar)
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 1 rött äpple
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?