Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinbiffar olympus

Apelsinbiffar olympus är ett spännande recept på köttfärs som blandas med apelsinskal. Servera biffarna med pressad potatis och apelsinskivor och strö över lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över vattnet och apelsinsaften. Rör om och låt stå några min. Häll i salt och resten av kryddorna och blanda ned köttfärsen. Pressa ner vitlöken.
  2. Tvätta och borsta apelsinskalet. Torka och riv skalet av hälften av apelsinen. Blanda ner det i färsen. Rör så att färsen blir jämn och smidig. Forma den till biffar. Stek dem vackert gyllenbruna, 3-4 min på varje sida.
  3. Skala apelsinerna och skär i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt.
  4. Servera med pressad potatis och apelsinskivor. Strö lök över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin (saft och rivet skal)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm kanel
  • 400 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja (eller rapsolja)
Garnering
  • 2 apelsiner
  • 1 liten rödlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden