Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Krabbkaka med lufttorkad skinka

Smarriga krabbkakor som passar alldeles utmärkt till förrätt. Kakorna ska svalna i kylskåp över natten, perfekt för dig som tycker om att förbereda så mycket som möjligt dagen innan gästerna kommer. Den här förrätten är laktosfri och passar utmärkt om du bjuder gäster där en eller flera personer har laktosintolerans.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Knäck och rensa bort skalet från hälften av stora krabbklor. Skär i mindre bitar.
  3. Rör samman grädde, ägg, fond, krabba, finhackad timjan, salt och peppar.
  4. Smörj 4 små glasskålar eller ljuslyktor (för 4 port). Häll i smeten, ställ i en ugnsfast form med vattenbad så att minst halva delen av skålarna är täckta av vattnet.
  5. Baka av i ugnen i 30 minuter eller tills det känns som om de stelnat (tryck försiktigt på toppen för att känna efter).
  6. Låt svalna i kylskåp över natten. Lossa försiktigt med vass kniv och linda krabbkakorna med en skiva skinka runtom. 
  7. Till garnering: Dekorera med de övriga krabbklorna, timjan och salladsskott.


Recept och bild från Valio.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och laktos.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 krabbklor
  • 1 1/2 dl laktosfri grädde
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk hummerfond
  • 1 krm finhackad färsk timjan
  • 1/2 krm knivsudd salt
  • 1/2 krm peppar
  • laktosfritt smör eller margarin eller olja (till formarna)
  • 4 skivor lufttorkad skinka
Till garnering
  • timjan
  • mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1017 kJ / 243 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer