Kryddig ostsallad
Underbara svenska smaker förenade i en kryddig ostsallad! Knaperstekt bacon möter söta äpplen, krispig rödlök, pepprig rucola, tärnad kryddost och knapriga hasselnötter. En dressing med dijonsenap, honung och rosmarin binder ihop hela härligheten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
2 portioner
140 g strimlad bacon
150 g kryddost
1 - 2 svenska äpplen
1 liten rödlök
1/2 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 msk senapsfrön
1/2 tsk finhackad torkad rosmarin
1 krm salt
65 g rucola
1 dl rostade grovhackade hasselnötter
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4360 KJ / 1043 kCal
Fett93 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein32 g
Kommentarer
Mycket god sallad som passar perfekt på kräftskivan. Jag har även haft i risoni vid något tillfälle och det blev också bra.
Emmy
2022-08-28Riktigt god! Denna har jag gjort flera gånger! Passar att bjuda på och till matlådor.
Klas
2020-09-04