Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kryddig ostsallad

Underbara svenska smaker förenade i en kryddig ostsallad! Knaperstekt bacon möter söta äpplen, krispig rödlök, pepprig rucola, tärnad kryddost och knapriga hasselnötter. En dressing med dijonsenap, honung och rosmarin binder ihop hela härligheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bacon i strimlor. Stek dem knapriga/gyllenbruna. Låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Skär kryddosten i cm-stora tärningar. Hyvla äpplena på mandolin. Skiva rödlöken i tunna ringar.
  3. Blanda olja, senap, honung, senapsfrön, rosmarin och salt i en stor skål. Lägg ner osten, äpplena, löken och ruccola och blanda allt.
  4. Lägg upp på ett stort fat och toppa med baconstrimlorna och grovhackade hasselnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 140 g strimlad bacon
  • 150 g kryddost
  • 2 svenska äpplen
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk senapsfrön
  • 1/2 tsk finhackad torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 65 g ruccola
  • 1 dl rostade grovhackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4360 kJ / 1043 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept