Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddig och het mangoröra

En het och kryddig röra av mango, chilifrukt, russin, spiskummin och koriander. Röran passar ypperligt att servera tillsammans med kyckling eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon.
  2. Fräs lök och russin i en het kastrull med olja i ett par minuter.
  3. Tillsätt spiskummin och jalapeño och fräs ytterligare ett par minuter.
  4. Skär mangobitarna i 2 x 2 cm stora bitar. Blanda ner i kastrullen med 2 msk av mangolagen (för 4 port) och låt allt stå och småputtra i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  5. Rör i den hackade koriandern.
  6. Servera till grillad fisk eller kyckling och ris.

I näringsberäkningen ingår stekt lax och ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 1 jalapeño (chilifrukt)
  • 1/2 dl russin
  • 2 msk olja
  • 1/3 tsk spiskummin
  • 1 msk citronjuice
  • 1 burk skivad mango (à 425 g) + lag
  • salt och peppar
  • 1/2 dl grovhackad koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2735 kJ / 632 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden