Gör en härligt kryddig morotssoppa med apelsinkräm till middag. Soppan får en karaktäristisk smak av bland annat spiskummin, ingefära och extra stark curry. Mixa den varma soppan slät och servera med en klick len kräm och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2011
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Kommentarer
Malin
2022-01-26Så gott! Vilket superrecept! Jag tillförde stekt halloumi, rostad svartkål och rostade hasselnötter för lite extra och crunch!
Kristina
2021-10-25Tog bort ingefära och blandade ner crème fraîche och apelsinskal direkt i soppan så blir den len och god.
Stefan
2021-08-04Fräsch, het och god!