Kryddig morotssoppa med apelsinkräm

56
6
Kryddig morotssoppa med apelsinkräm

Gör en härligt kryddig morotssoppa med apelsinkräm till middag. Soppan får en karaktäristisk smak av bland annat spiskummin, ingefära och extra stark curry. Mixa den varma soppan slät och servera med en klick len kräm och ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Kryddig morotssoppa med apelsinkräm

Ingredienser

4 portioner
800 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
2 msk smör
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk curry (gärna extra stark)
3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1 dl vitt vin
rivet skal av 1 apelsin
2 dl crème fraiche
1 tsk honung
2 msk färskpressad apelsinjuice
4/5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Till servering

1 kruka koriander
ev bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera den kryddiga, värmande soppan en kulen vardagskväll eller fyll i termos och ta med till skidbacken.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Malin

2022-01-26

Så gott! Vilket superrecept! Jag tillförde stekt halloumi, rostad svartkål och rostade hasselnötter för lite extra och crunch!

Kristina

2021-10-25

Tog bort ingefära och blandade ner crème fraîche och apelsinskal direkt i soppan så blir den len och god.

Stefan

2021-08-04

Fräsch, het och god!