Kryddig morotssoppa med apelsinkräm
Gör en härligt kryddig morotssoppa med apelsinkräm till middag. Soppan får en karaktäristisk smak av bland annat spiskummin, ingefära och extra stark curry. Mixa den varma soppan slät och servera med en klick len kräm och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
2 msk smör
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk curry (gärna extra stark)
3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1 dl vitt vin
rivet skal av 1 apelsin
2 dl crème fraiche
1 tsk honung
2 msk färskpressad apelsinjuice
4/5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
1 kruka koriander
ev bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är min absoluta favoritsoppa! Den är verkligen jättegod! Många sopprecept ger annars så smaklösa och tråkiga soppor, i den här är det däremot mycket härlig smak. Jag brukar dock ge den än mer sting genom att ha i mer vitlök och mer av kryddorna. Då blir den perfekt!
Anna-karin
2023-07-30Tycker normalt om soppa med morötter, gjorde som det stod men den här soppan tilltalade inte mig, kommer inte att göra igen.
Eva-lena
2023-01-03F A N T A S T I S K T GOD😍
Susanne
2022-12-13